Designforslag til Bladet garn
høst 2018

Designtemaet for høstutgaven er «taktil tekstur»

Det er noe eget med høsten – vi har lyst til å pakke oss inn i deilig ull og kjenne hvordan tyngden og varmen i strikkeplaggene omslutter oss og varmer oss. Et strikket plagg er ikke bare det vi ser med øynene –  det er også følelsen vi får når vi har det på oss, og teksturen vi kjenner i håndflaten når vi stryker hånden over materialet.

Inspirasjonstavlen vår er satt sammen av inspirasjonsbilder av spennende og interessante teksturer. De er tredimensjonale, myke, noen ganger uvant for øynene. Vi ønsker oss design som leker med disse elementene og bruker plaggets tekstur som et sentralt designelement.

>> Her finner du inspirasjonstavlen <<

Vi ønsker alle typer designforslag velkommen, men er spesielt interessert i klær og tilbehør til barn, dame og herre. Vi ønsker i utgangspunktet at design til voksne går fra størrelse XS til minst XXL. Erfaring viser at det kommer inn få forslag til herremodeller, så send gjerne inn forslag om du har en idé til herreplagg.

Ditt design kan ikke ha vært utgitt i andre publikasjoner tidligere, eller tidligere vært vist frem til publikum på noen annen måte (inkludert sosiale medier, nettforum og blogg).

Tidsfrister:

Send inn din designidé innen 1/5-2018 (send gjerne inn tidligere om du har mulighet). Du får beskjed innen 15/5-2018 om ditt design blir valgt. Det ferdige mønsteret og det ferdige plagget sendes oss innen 1/8-2018. Bladet forventes publisert i september 2018.

Kompensasjon:

Vi tilbyr betaling basert på plaggets størrelse og mønsterets kompleksitet.

Sperrefrister og publisering:

Bladet garn innehar enerettighetene til publisering i seks måneder etter bladets publiseringsdato. Etter de seks første månedene vil vi fortsette å selge bladet, men hver designer kan også selge sitt eget mønster via egne salgskanaler.

Sende inn designidé:

Vi trenger denne informasjonen fra deg:

  • Ravelry/Instagram-navn/nettside
  • Detaljert beskrivelse av designet ditt, inkludert konstruksjon, størrelser, garnvalg. Vi trenger minimum en skisse av designet og bilde av en prøvelapp som viser farger/struktur/designelement.
  • Hva som inspirerte deg og hvordan du tenker designet ditt passer inn i temaet.

Send designforslaget ditt til ide@bladetgarn.no


Meld deg på nyhetsbrevet for designere her og få beskjed hver gang denne siden blir oppdatert.